Bij het UMC Utrecht speel jij als vernieuwer een grote rol in de snelle maar vaak complexe diagnostiek en behandeling van onze patiënten en draag je bij aan toonaangevend internationaal onderzoek. Met een passie voor techniek ben je bij ons aan het juiste adres, want als laborant en analist werk je met de meest geavanceerde apparatuur. Onze nieuwste aanwinst is de laboratoriumstraat. Wil jij aan de slag op een van onze meest dynamische en collegiale afdelingen?

Als analist kun je alle kanten op

Geen eerstelijns patiëntenzorg en tóch heel direct bijdragen aan onze hoogwaardige zorg. Dat kenmerkt werken in het laboratorium. De divisie laboratoria, apotheek en biomedische genetica (DLAB) speelt een rol op de achtergrond van het zorgproces, maar wél een cruciale. Het werk is breed. Naast bijna alle specifieke vormen van diagnostiek houd je je bezig met onderzoek, maar ben je ook betrokken bij onderwijs en specifieke opleidingen. Jouw advies wordt veelvuldig geraadpleegd door medici uit het UMC Utrecht en externe (internationale) aanvragers voor de allerbeste behandeling.

Laboranten zien alles

Laboranten vormen een belangrijke onderdeel van het UMC Utrecht. Radiodiagnostisch laboranten brengen in opdracht van een arts een lichaamsdeel, een orgaan, bloedvaten en/of het skelet in beeld door middel van röntgenstraling (o.a. CT), radiogolven (MRI) en geluidsgolven (echo). Radiotherapeutisch laboranten houden zich bezig met bestralingsbehandeling van (voornamelijk) oncologische patiënten. Als hartfunctielaborant maak je ECG's, neem je inspanningstesten af en verricht je 24-uurs bloeddrukregistraties voor klinische en poliklinische patiënten. En als laborant klinische neurofysiologie (KNF) voer je functieonderzoeken uit in zowel het UMC Utrecht als het WKZ en het Prinses Máxima Centrum.

De eerste werkdag van...

Luister naar de podcast van Reinier, specieel analist bij het UMC Utrecht!

Waar wil jij werken?

Ontvang direct de nieuwe
interessante vacatures!